Dietetika eta Nutrizioa

IMQ Zurriola Zentro Mediko-Kirurgikoko Dietetika eta Nutriziorako Unitate Asistentzialak osasun edo gaixotasun egoeretan (dietoterapia) dietak aztertzea du xede. Osasun egoeretan nutrizioaren fisiologiaren gaineko ezagutzarekin bat eginik eta gaixotasun egoeretan elikadura-nahasmenduen fisiopatologiaren ezagutzarekin bat eginik.  

Hainbat espezialistekin lankidetzan aritzen da: Endokrinologia eta Familia-Medikuntza (diabetesaren, kolesterolaren eta obesitatearen tratamendua), hala nola Kirol-Medikuntza (kirolarien planifikazio dietetikoa), Psikiatria eta Psikologia (besteak beste anorexia eta bulimia elikadura-nahasmenduak).

Dietetikan eta Nutrizioan espezialista den mediku batek egindako lehenengo nutrizio-balorazio bat egin ondoren, dieta egokitzen da eta dieta pertsonalizatua diseinatuz eta ohitura egokiak aholkatuz; ondoren jarraipena egiten da eta banan-banan ezarritako helburuak aldizka balioztatzen dira.

ZERBITZU-ZORROA

  • Haurren eta helduen gehiegizko pisua eta obesitatea
  • Proteina-Ekarpenaren Dieta (PED)
  • Elikadura desegokiari lotutako gaixotasunak dituzten pazienteentzako dietak: diabetesa, kolesterola, hipertentsioa, etab.
  • Elikadura-portaeraren nahasmenduak (anorexia, bulimia, etab.)
  • Kirolarientzako aholkularitza dietetikoa

TALDE